Pexin matkassa

Lähireissut ovat kultaa

IMG_20211113_113055


Tervetuloa lukemaan tästä artikkelista minun mielipide lähireissuille. Käydään alussa kuitenkin läpi vähän tätä asiaa ja mitä oikeastaan tarkoitan lähireissuilla. 🙂 Tekemisen ja retkeilyn ei tarvitse aina suuntautua Lappiin tai useamman sadan kilometrin päähän. Lähireissut ovat siitä mukavia, että ne eivät pakosta vaadi kuin muutaman tunnin luonnossa vietettyä aikaa. 😁

Retkeilyä lähimaastossa voi harjoittaa kävellen tai vaikkapa pyörää apuna käyttäen. Polkupyörällä on mukava tehdä ainakin useamman kilometrin siirtymiä. 😀 Retkiin saa mukavasti lisämaustetta, jos käytössäsi on retkikeitin. Nuotio tuo aivan omanlaisensa tunnelman, mutta onnistuneeseen retkeen voidaan tarvita vain vaikka kuumaa kahvia termospullossa. 😂 Jokaisella on oma juttunsa ja sen tulee löytämään ajallaan kyllä kokeilemalla. 🥰

IMG_20211030_120551-02


Munkkikaffit maistuu aina! Maastopyöräilyssä on helppoa pysähtyä metsässä melkeinpä minne tahansa. Sitä vain istahtaa mättään tai kiven reunalle ja ottaa repusta eväät esiin. 😍 Lämmin kaffi lisukkeineen antaa kummasti virtaa jatkaa eteen päin. 😃

IMG_20211030_122958-01


Juomapullo on luontopyöräilijän hyvä kaveri. Nesteytyksestä kannattaakin pitää hyvää huolta varsinkin kesän kuumilla keleillä. Syksyn tullen myös hörppy juomapullosta aina piristää mieltä. 🙂 Siitä mitä lähimaastot antavat kulkijalleen voidaan keskustella monestakin näkökulmasta. Asioita on vain katsottava hieman eri tavalla ja pyrittävä löytämään lähimaaston kauneus ja viehätys. Kyllä, se on siellä! Kun olet päässyt tarpeeksi pitkällä näissä asioissa, voit löytää nopeasti hetkillesi sielun rauhan. 😘

IMG_20211113_114740


Ehkä voi olla, että kaikki eivät löydä niitä asioita. Ehkä voi olla, että siihen vaaditaan määrätyt luonteenpiirteet ja aimo annos hulluutta mukaan. 🤣 Kun kelit kylmenee on joidenkin mielestä nautinto kaukana. Itseasiassa tämä on vain pukeutumis -ja asennekysymys. Paukkupakkanen saattaakin helliä poskeasi juuri oikealla tavalla, kunhan siihen olet vain varautunut. 😊

IMG_20211113_122248


Etsi, tutki, kysy ja löydä uusia paikkoja lähialueeltasi. Sen hienon nähtävyyden ei aina tarvitse olla kaunis luminen tunturi tai upea auringonlasku tyynellä järvellä. Kun olet saanut tehtyä yhden onnistuneen lähireissun voit olla varma, että seikkailijasielu haluaa lisää. Suunnittele mihin menisit ja mitä siellä ehkä tekisit. Kerää itsellesi upeita kuvia muistoiksi ja innosta vaikka ystävääsi lähtemään mukaasi. Keittäkää lähimmällä laavulla pannukaffit ja fiilistelkää upeita luonnon maisemia ja tuoksuja. 🥰

IMG_20211113_122316


Elämä on kaunista! Meillä on mahdollisuus mm. Metsähallituksen toimesta nauttia ilmaisista luontokohteista. Eletään ja tarkastellaan luontoa, sekä pidetään luonnosta ja toisistamme hyvää huolta! 😀 Lähireissut ovat kultaa -teksti piti nyt vain kirjoittaa. Ehkä tämä sisältö on jokseenkin irtonainen, sekä puutteellinen monessakin mielessä. Silti nyt vain julkaisen tämän ja kiitän jälleen kerran sinua, kun olit lukemassa tätäkin kirjoitusta! Kiitos! 😉

2 ajatuksia “Lähireissut ovat kultaa”:sta

 1. pexinmatkassa Kirjoittaja

  Hei ja kiitos kommentistasi!

  Minäkin ostin tämän pyörän Prismasta ja juurikin tuohon samaiseen hintaan, jonka mainitsit. 🙂 Ostin pyörän kesäkuun 1 päivä 2021 ja tällä hetkellä laskettuja lenkkeilykilometrejä on kertynyt: 2786.66 km. Tähän päälle vielä ei lasketut työmatka (päivittäin) ja kauppakilometrit. Voidaan varmasti sanoa, että reilu 3000 km on jo takana. 😂

  Blogini pyöräilyosiossa olen kertonyt tarkasti huoltotiedot, joita olen pyörälleni tehnyt. Osoitehan oli: https://pexinmatkassa.fi/pyoraily/

  Oikeastaan ainoa mikän on mennyt rikki on satulan kiinnitin, joka murtui metsäajelussa. Tälläisen korjaukselle ei hintaakaan kerry paljoa. 😁 Olen ollut siis omaan pyörääni erittäin tyytyväinen ja on kestänyt kovaa menoa ja ryskettä. Tällähän on menty kallioita ylös ja alas, pomppien kaatuneiden puiden ylitse, soralla ja asfaltilla ja kaikilla siltä väliltä olevilla pinnoilla on ajeltu. 🙂

  Nyt lumen aikaan nautin myös tällä pyörällä menemisestä. 😍 Tykkään kovasti, aivan upea peli. Homma toimii eikä ongelmia ole ainakaan minulla ollut minkäänlaisia. Menopelissä on orginelli kumit alla ja toimii niin kesällä kuin talvella. Tämä ostos ei ole kaduttanut minua hetkeäkään missään vaiheessa.

  Pyörän pesua, ketjuhuoltoa ja rataspuhdistusta olen pyrkinyt tekemään säännöllisesti. Pyrin tällä siis pitämään rattaat ja ketjun mahdollisimman hyväkuntoisina. Kerran olen pyörääni ketjut jo vaihtanut. Kulumaa oli jo 0,75% jolloin katsoin parhaaksi uusia ketjut. Minkäänlaisia oireita ei tuosta venymästä ollut vielä havaittavissa. 😀

  Täytyy myös muistaa, että kaikista pyöristä kuluu ja venyy mm. ketjut (kuten paljon muitakin osia). Jokaiseen pyörään on jossain vaiheessa uusittava osia, kun käyttöaika alkaa olemaan korkealuokkaista. 👍 Minä olin tänäänkin pyörälläni töissä ja aion lähteä taas aamulla. 🤩

  Ostokuitissani on mm. maininta pyörän takuusta. Takuu 2-vuotta osilla. 5-vuotta runkotakuu. 👍 Olen ollut tyytyväinen siis ostokseeni enkä epäilisi ostaa toista samanlaista, jos tarvetta olisi.

  Vieraile etusivulta Instagram tililläni, jossa on useampia kuvia pyörästäni ja pyöräreissuistani. Instagtamissahan nimimerkkini oli myös pexinmatkassa 😃

  Vastaan mielelläni lisää, jos sinulla on jotain ajatuksia vielä pyörästä.

 2. Johannes

  Moi,

  huomasin, että käytät Tunturi Tomahawkia ja haluaisin kuulla sinun mielipiteesi kyseisestä pyörästä.

  Olen etsimässä itselleni pyörää metsä- ja kalastus retkeilyä varten. Tulen sitä käyttämään myös koulu- sekä työ matkoilla ympäri vuoden.

  Lähinnä pyörän hinta arveluttaa, että onko pyörä kovin kestävä ja miten se on toiminut käytössä? Prismassa se maksaisi 549 € tällä hetkellä. Tuohon jos pitäisi laittaa 300 – 400 € korjauksiin niin parempi olisi säästää kalliimpaan poljettavaan.

  Kiitos 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *