Pexin matkassa

Metsien ja järvien Isojärvi

IMG_20211106_140059


Lauantaina 6 marraskuuta 2021 pakkailtiin aamusta vielä loput tavarat vaimon kanssa reppuihin. Meidän oli aikomus lähteä hyvissä ajoin ajamaan kohti Isojärven kansallispuistoa Luna koiramme kanssa. 🐕 Reilu 200km suunta ja olisimme kohta perillä, mutta vielä viimeiset asiat on vain pakko tarkastaa. Pian pääsemme lähtemään matkaan! 😁

IMG_20211106_073024


Olihan sitä valmistauduttu nyt viimeisen päälle. Otimme mukaan aivan ensimmäistä kertaa meidän uusimman hankinnan, telttakamiinan. Tämä venäläisvalmisteinen TMF merkkinen kamiina on melkeinpä kuin kopio Nova Stoven vastaavasta mallista. 😆 Puitakin otettiin mukaan sen verran mitä oli vielä järkevää mukana kantaa. Loput polttopuut olisi tarkoitus sitten saada paikan päältä. 👍

IMG_20211106_123601


Vaimo vei meitä turvallisesti kohti määränpäätämme. Helvetinjärven kansallispuiston kohdalla tien ylitse pompahti kaunis valkohäntäpeura. 😍 Valitettavasti kameralle asti tätä nopeaa tapahtumaa ei kerinnyt saamaan. Odotus palkitaan ja saavumme Kaatvuoren parkkipaikalle. Ilma alkaa olemaan jo hieman viileä, joten on aika laittaa kunnolla vaatetta päälle. 🙂

IMG_20211106_131936
Parkkipaikalta opaskyltit 👍


Olimme kotona jo päättäneet, että Kalalahti on meidän leiriytymispaikkamme. Tämä reissu oli tarkoitus pyhittää ihan rennolle oleskelulle, joten emme suunnitelleet kulkevamme kovinkaan pitkiä kävelymatkoja. Reilu kahden kilometrin matka tuntui kohtuulliselta vielä kantaa kamiinaa omassa kuljetuspussissaan. 😄 Askeleet siis kohti Kalalahtea! 😉

IMG_20211106_135050
IMG_20211106_135058
Kartta on aina hyvä olla. 👍 Reissun kulkua kannattaa suunnitella jo hieman etukäteen kotona.


Olimme jo ottaneet kovasti askeleita kohti Kalalahtea. Matka oli enimmäkseen leveää huoltotien tapaista uraa, joten matka taittui todella vaivattomasti. Kamiina tuntuikin yllättävän kevyeltä, vaikka koko pakettiin oli pakattu myös savupiipun kaikki osat. 🙂 Heti alussa tiesin, että kamiinan kantaminen ei ole ongelma. Sitä olisi kantanut reilusti pidempäänkin, mutta tämä oli hyvä. 🤩

IMG-20211106-WA0006
Siinä sitä sitten täydessä varustuksessa ja kamppeet niin suorassa. 🤣 Fiilis on hyvä, kuten naamasta huomaa. 😂
Kuva: Copyright 2021 Hanna Niemistö


Parin kilometrin matkalla olikin aika paljon nähtävää. Oli ala, että ylämäkeä, polun yli virtaavaa vettä, pitkospuita ja majavan rakentama pato. Maisemaa kruunasi upea vesistö, joka on aina lähellä omaa sydäntäni. 😍

IMG_20211106_142523
IMG_20211106_141129


Saavuimme määränpäähän, eli Kalalahteen. 🥳 Reput selässä lähdimme ihan rauhassa tutkimaan aluetta ja sen rakennelmia. Tulentekopaikkoja oli kaksi. Laavuun oli jo majoittunut useamman hengen seurue ja he valmistivatkin jo nuotiolla ateriaansa. Me jatkoimme matkaa ja kävelimme lahtea tarkkaillen. Telttailualuetta ei ollut erikseen mitenkään merkattu, mutta tasaisia hiekoitettuja alueita oli nähtävissä. Tarkemmin katsottuna nämä tasaiset ja hieman eri kokoiset alueet olivat juurikin telttapaikkoja. 😂 Puuvarasto piti sisällään puuta, mutta olivat todella suurikokoisia. 🧐

IMG_20211106_140127
Luna tutkii uutta paikkaa. ☺️


Löysimme valtavan suuren telttapaikan meidän tiipiiteltallemme. 👍 Olin vielä edellisenä päivänä ommellut kamiinan piipulle läpivientikangasta. Tein yksinkertaisen läpivientiläpän tarrakiinnityksellä sammutuspeitteestä. Samasta sammutuspeitteen kankaasta tein vielä kamiinan alle maton. 😀 Ei muuta kuin tavarat purkuun ja telttaa pystyttämään. 🙂

IMG_20211106_161124
Savupiipun läpivienti tarrakiinnityksellä sammutuspeitteestä. 👍


Eihän siinä kauaa mennyt, kun jo piippu oli pystyssä. Jätin kaksi viimeistä piipun palaa laittamatta, sillä katsoin korkeuden jo riittävän. No, mutta… kävihän meillä yksi pieni moka. 🤣 Olimme unohtaneet teltan hattuosan kokonaan kotiin. 😁 Taivaalta alkoi ripsimään jälleen kerran vähän lisää vettä. Vaimoni nerokas ehdotus pelasti hetken ja ei muuta kuin virittelemään. 😆

IMG_20211107_103231


Teltan kantolaukusta taittelin tälläisen pikasuojan huipulle, joka ajoi täysin asiansa. 😂 Jätettiin vielä hieman rakoa, jotta saadaan mahdollisuus nopealle tuuletukselle. Täydellistä! 😍 Tavarat sisään suojaan ja ei muuta kuin kamiinaa lämpeämään ja katsomaan mistä teltta palaa ensimmäisenä. 🤣 No, ei nyt sentään!

IMG_20211106_181302
Kamiinassa palaa puut.


Hyvinhän se näytti toimivan. Eikä mennyt edes kauaa, kun kamiina hönki jo lämpöä telttaan täydellä vauhdilla. Täytyy sanoa, että kyllä lämmitti oikein mukavasti. 🙂 Alku oli vähän sellaista hakemista, mutta hyvin nopiaa päästiin vauhtiin ja yhteisymmärrykseen vempeleen kanssa. Vähän jotain pientä tehdasrasvan käryä ja sen sellaista oli havaittavissa, kun kamiina alkoi ensimmäisen kerran oikein kunnolla lämpeämään. Kamiinan alkukokemus oli siis todella positiivinen. Se tuntui vielä makaavan jaloillaan todella tukevasti. 👍

IMG_20211106_170335
Tässä paistetaan jauhelihaa!


Olihan se aika taas vaihteeksi syödä jotain. 🙂 Mitäs muutakaan, kuin italianpataa! 🤣 Meidän lemppari retkiruokaa! 😋 Nyt se valmistettiinkin kokonaan kamiinan keittolevyllä, joka on käytännössä kamiinan yläkansi. Yllättävänkin hyvin tuossa sai paisteltua ja keiteltyä tarvittavan kahdelle. ☺️ Tämä yllätti! 😱 Yo. kuvasta huomaa, että olen tukenut piipun palojen liitoskohdat metallisilla kiristimillä. Ihan jokaista liitoskohtaa en ole tukenut. Lopuksi vielä rauhakseltaan kiehautetaan koko soppalaitos. 😂 Vähän jää Trangian tämä kattila pieneksi.

IMG_20211106_174657
Italianpata loppusuoralla! 😋


Alkoihan se iltakin olemaan jo vaihtumassa yöksi. Mikäs siinä, kun oli mukavan lämpöistä ja samalla sai vähän popsia pientä herkkua suuhunsa. 😀 Hyvinhän tuo aika tuntui kuluvan. Vielä puolen yön aikaan päätettiin lähteä pienelle neljän kilometrin yökävelylle. 😂 Taskulampun valossa seikkailtiin ja Lunakin sai siinä mukavasti vielä pientä yölenkkiä. Paluu leiriin ja ei muuta kuin unta kaaliin. 🤪

IMG_20211106_194418
Siinähän oli lämmin köllötellä! 😂
IMG_20211106_194442


Jossain vaiheessa sitä aina havahtui, että alkaa lämpö katoamaan ja ei muuta kuin puuta vähän lisää pesään. 😏 Myönnetään, että ajoittain oli ehkä hieman liian kuumaakin. Olisi saanut olla teltan sisällä pelkällä t-paidalla, mutta kun ei viitsinyt alkaa renkottelemaan liian vähissä. 🙄 Uni vei minusta voiton, en tiedä oikein että missä vaiheessa. Kun minä olin nukkunut sikeästi oli vaimoni pitänyt kamiinaa lämpimänä. Meillä alkoi olla omat puut jo vähissä… hyvää yötä! 😴

IMG_20211107_103459
Aamukaffit 👍


Aamu alkoi hiipiä mukavan koleana. Vaimo oli tuonut puuvarastosta useamman suuren (hieman lahonneen) puun. Saimme siitä koko aamuksi ja päiväksi vielä upeat polttopuut kamiinaan. Puut vain vaativat hieman työstöä ennen kuin ne saatiin mahtumaan kamiinan sisään. ☺️ Kiitos rakkaalle puista! Pieni lahoisuus helpotti kummasti puiden työstöä. Niillä saatiin tupa taas lämpimäksi pitkäksi aikaa.

Keiteltiin rauhassa aamukaffit ja puurot. Itse hyppäsin haukkaamaan viileämpää ilmaa ulos ja siinä vähän Lunankin kanssa pyörittiin ympäristössä. Kalalahti oli rauhaisa, vaikka muitakin telttailijoita oli illasta saapunut paikalle. Luna osoitti mieltä vähän vieressä telttailevalle karvaturrille. 🤣

IMG-20211106-WA0008
Kuva: Copyright 2021 Hanna Niemistö


Siinä touhutessa alkoi päivä pikku hiljaa etenemään ja oli aika alkaa purkamaan meidänkin leiriä. Kamat reppuun ja upea paluumatka autolle alkoi. Vastaan tuli vielä useamman henkilön seurue paluumatkallamme. Kalalahdella on vielä paljon tarjottavaa useammalle retkeilijälle. 😊 Upea ja hieno paikka! 😍

IMG_20211106_141604
Varovasti sai mennä pitkospuilla. Olivat jo hieman hapertuneet.


Isojärven kansallispuisto tarjosi meille upean retkiyön ja mahtavat puitteet kamiinan testaukselle! Olimme saaneet nauttia jälleen kerran kauniista luonnosta ja sen rauhasta. 😊 Nämä reissut ovat olleet kultaakin arvokkaimpia, hetkiä joita emme tule koskaan unohtamaan. Rakastan niin! 😍 Aloitimme parkkipaikalta paluumatkan kotiin. 🥰

IMG_20211107_124521
Minä ja rakas vaimoni Hanna! 😍


Nyt haluan kuitenkin jälleen kerran kiittää sinua, jos jaksoit lukea ja katsella tämänkin reissun! Kiitos! 😘 Toivottavasti hyppäät mukaan seuraavaankin matkaan!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *