Pexin matkassa

Santavuori kutsuu!

Santavuoren reissu


Päätimme vaimoni kanssa lähteä tekemään ensimmäistä hieman pidempää matkaa. Tässä vaiheessa olimme suunnitelleet jo Tuurin Kyläkaupan reissua, mutta pidimme sitä ajankohtaan hieman epäsopivana. 😁 Niinpä, lauantaina 31 heinäkuuta 2021 lähdimme aamusta ajelemaan läskipyörillämme kohti Ilmajoen Santavuorea. Paikka oli meille jo ennestään tuttu, mutta nyt meidän tarkoituksena oli kerryttää hieman kokemuskilometrejä. 😉

Reitin olin suunnitellut meille niin, että pääsääntöisesti alkutaival kulkee ihan asfalttipintaa ajellen. Tiesimme, että reissusta tulee jollain tavalla hieman vaativa, sillä taivas oli värjätty eri värisin pilvin. 🤣

Santavuoren reissu


Lämmintä kuitenkin riitti ja aurinkokin paistatteli pilvipeitteen takaa todella komeasti. 🙂 Santavuorelle meno otti kilometrejä meidän reitin mukaan 42,42km ja matkalla saimme ihastella luonnon kauneutta monella tapaa ja monesta erilaisesta näkökulmasta. Taivas sadetteli meille kunnon kaatosateen juuri ennen perille saapumista, mutta onneksi me olimme varautuneet myös tähän. Valitettavasti kaatosade oli niin yllättävä, että aivan ei kaikki sadevaatteet päälle kerinnyt. 😂

Santavuoren reissu
Tässä jos jossain oli tunnelma kohdillaan.
Santavuoren reissu


Onnellisesti perillä Santavuoren huipulla, näkötornin juurella. Tämä taisi olla ensimmäinen reissu, jossa kokeilin ostamaani tavaratelinettä taakse. Onneksi olimme pakanneet repussa olevat varavaatteet vielä suojapusseihin, sillä kaatosade kasteli meitä kyllä reippaasti. Onni oli myös Santavuoren huipulla oleva siisti wc. Kiitos näistä palveluista! 👍

Jokainen reissu verottaa aina jostain päin. 😀 Perillä meidän täytyikin ottaa lisää polttoainetta, jotta paluumatka olisi sitten miellyttävä. Kyllähän näissä maisemissa kelpasi nauttia lämmintä hernekeittoa ja evästää muutenkin. Ai, että! Voitte olla varmoja kuinka hyvältä tuo maistui juuri tuossa hetkessä. 😋

Santavuoren reissu
Santavuoren reissu

Eväshetkelläkin vielä meille päätettiin antaa muistutus siitä, että luonnolla on oma tahtonsa. Eihän pieni vesisateen ripotus meidän hetkeä pilannut, sillä olimme jo varautuneet kaikkeen. 🤣 Lepäsimme ja nautimme vielä kahvit leipineen, sekä mielissämme ajattelimme jo paluumatkaa kotiin. Kyllä luonto oli taas järjestänyt meille ihanan ja ikimuistoisen hetken Santavuorella. 😍

Santavuoren reissu


Lähtöhetken kuvat vielä tuulivoimaloista ja luonnon risteyskohdista. Henkilökohtaisesti en itse ota sen enempää kantaa näihin asioihin täällä blogissani. Kuva saa kertoa teille sen mitä sillä on kerrottavaa. Matkamme alkaa kohti kotia. 🙂

Santavuoren reissu
Reissu


Kilometrejä kertyi 42,34km paluumatkaltamme. ☺️ Loppumatkasta sää alkoi hellimään meitä mukavalla auringon paisteella ja täytyi oikein pysähtyä välillä kuvailemaan. Oi mikä reissu meillä alkoi olemaankin takana. Tämä oli viimeisin reissu kesälomallani, jonka halusin välttämättä tehdä. Niin, ja tulihan se myös tehtyä! 😂 Matkakokemusta saatiin siis tältä reissulta kokonaisuudessaan 84,76km. Tästä tulikin hyvä pohjakoettelemus Tuurin Kyläkaupan reissulle.

Kyläkaupan reissusta en tee erikseen blogiini tekstiä, mutta hieman voisin sitä tässä ohi mennen avata. Kokonaismatkaa tuli 117,4km ja matkallemme sattui hienoja kokemuksia. Alkumatkalla nähtiin kettu ja meno, että tulomatkalla sään eri olomuotoja. 🤣 Satoi vettä ja aurinko paistoi. Ukkosti ja mitä kaikkea vielä. Aivan upea reissu oli tämäkin! Yksi kuva kuitenkin tännekin jakoon. 😃

Tuurissa


Suurimmat kiitokset, kun olit taas matkassamme mukana! Nähdään tulevilla reissuilla, missä sitten ikinä mennäänkin. Kiitos jokaiselle lukijalle ja katselijalle! Tulossa on jo muutamia tehtyjä reissuja, kunhan saan vain ne kirjoitettua tänne. Oikein hyvää syksyn jatkoa jokaiselle! 😊


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *