Pexin matkassa

Lauhanvuoren Geobike poluilla


Olimme suunnitelleet vaimoni kanssa, että 3.7.2021 aamukaffien jälkeen lähdemme Lauhanvuoren kansallispuistoon läskipyöräilemään. Tiesimme, että alueella on mahdollisuus harrastaa maastopyöräilyä mukavasti. Olimme kuitenkin molemmat aivan ensikertalaisia näillä pyöräreiteillä. Jos nyt vaikka lähdetään liikkeelle ja käydään läpi miten ja minne mentiin. 🤩

Eli medän piti saada kaksi läskipyörää mahdutettua matkaan mukaan. Vaimon Falcone laitettiin automme tilavaan tavaratilaan ja kuljetusremmit vielä pyörään kunnolla kiinni. Ostimme Biltemasta pyörätelineen, joka oli suunniteltu kolmelle normaalille pyörälle. Tähän telineeseen sitten laitoimme minun Tunturin ottamaan matkan ajaksi happea. 😂 Pyöräteline osoittautuikin todella hyväksi valinnaksi. Mukana tuli kolmelle pyörälle omat kiinnityskannattimet, jotka sopivat myös kuin valettu läskipyöräänkin. Hyppäämme ajassa hieman hetkeen, kun saavuimme Lauhanvuoren näkötornin parkkipaikalle.

Copyright 2021 Hanna Niemistö


Varmistin toden teolla, että pyörä oikeasti pysyy matkan ajan mukana. 🤣 En halunnut pienintäkään mahdollisuutta siihen, että jotain ikävää yllätystä olisi matkalla luvassa. Noin kolmen kilometrin mittainen hiekkatie vähän pöllytti pientä pölyä, mutta ei sekään ongelmaksi muodostunut. 😎 Matka oli siis jo kovasti alkamassa. Suuremmat kantamukset jätettiin autolle ja selkään vain pienet ja kevyet päiväreput. 👍

Minä ja rakas vaimoni lähtövalmiina kokemaan Lauhanvuoren polkupyöräreittejä. +30 astetta ja juomat valmiiksi laitettuna.


Meidän ajatuksena oli tehdä mukava pyöräretki alueelle. Emme siis missään vaiheessa halunneet tehdä tästä reissusta mitään suoritusreissua, vaan silkkaa nautintoa. 😍 Geobike reittiä kulki alueella ihan mukavasti, joten oli myös valittavissa ihan omaa valinnaista reittivapautta. Mikään ei pitänyt meitä kiinni määritetyissä reiteissä. Se oli siis hyvä asia. 😃

Olihan se pakko vähän kuvata tätä pyörääkin, siis vielä lisää ja lisää. 😁


Lauhanvuoren vuokratuvalla oli tälläiset hienot laavut, jossa on varmasti hyvä paistella eväitä. Ihan 20m päässä on myös viitoitettu parkkipaikka, jos kannettavaa löytyy vähän enemmän. 😂


Katso Lauhan tupa, vuokraustiedot seuraavasta linkistä:
https://www.luontoon.fi/lauhavuokratupaPolut ja reitit ovat alueella erittäin hyvin merkittyjä kuvan osoittamilla kylteillä. Pyörät, hevoset ja kävelijät mahtuvat oikein mukavasti kaikki alueelle. 😉 Reissulla ei ollut todellakaan tunkua, joten rauhassa sai koko reissun mennä. 😁 Tiet ja polut olivat todellakin miellyttäviä, sekä mukavan vaihtelevia. Välillä mentiin leveämpää tietä ja välillä pienempää kinttupolkua.

Näillä teillä oli mukava ihailla jo maisemia. 🥰


Ennen Spitaalijärvellä vierailua päätimme käydä Muurahaisen luontokeskuksella. Oli lauantai, joten emme uskaltaneet toivoa oikein mitään. Reitti luontokeskukselle oli vähintäänkin mielenkiintoinen. Noin viiden kilometrin matkalla pääsimme ajamaan upottavaa hiekkaa pitkin, sekä pellon reunaa kohti luontokeskusta. Matkalla maasto oli todella vaihtelevaa, sekä miellyttävä ajaa. 😀 Päästiinpä kuitenkin perille ja pakolliset käymäläkäynnitkin tuli suoritettua. 😆 Perillä vähän tankkausta ja proteiinipatukkaa hieman huiviin ja matka takaisin kohti Spitaalijärveä. 😎


Luontokeskus oli lauantaina suljettuna. Se ei tokikaan haitannut meidän matkaa lainkaan. ☺️


Useamman paluumatkakilometrin jälkeen pyörämme kolkuttelivat Spitaalijärven rantaa. Tarina kertoo, että järven vedellä uskottiin olevan parantava vaikutus. Spitaalijärven vettä vietiin myös aikoinaan Venäjän ruhtinaille saakka. 🙂 Alue on kaunis paikka niin kesällä kuin talvella. Järven maksimisyvyys on noin 2m. Spitaalijärven rannalta löytyy uuden aikainen keittokatos, sekä telttailualue. Alueen kartastoon kannattaa tutustua!

Lauhanvuoren kansallispuisto: https://www.luontoon.fi/lauhanvuori

SpitaalijärviJärvi sai viilentää reissaajaa hieman. Tästä aloitimme matkan takaisin näkötornin parkkipaikalle. Noin kahden kilometrin matka oli loppumetreissä haastavaa ylämäkeä kivineen ja kantoineen. Pyöräilijät olivat varmasti loppuvaiheessa antaneet kaikkensa. 😂 Parkkipaikka jo häämötti, sekä seuraavaksi oli vuorossa henkilökohtaista huoltoa. Nautimme rauhassa vielä viimeiset lämmittävät auringon säteet ja tankkasimme ravintoa. 👍 Hikivirtasi ja mittari näytti varmasti reilusti yli +30 astetta. Nestettä oli nautittu hyvin ja olo oli mitä mahtavin. 😃 Saimme uuden ja upean kokemuksen Lauhanvuorelta, joka ei aivan heti unohdu.

Henkilökohtaista huoltoa! 👍


Wau! Se oli upea reissu! Kiitos oikein paljon, jos olit mukana lukemassa tätäkin reissuamme. Katsellaan missä ja milloin tapaamme seuraavan kerran. 😄Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *