Pexin matkassa

Levanevan luonnonsuojelualue


Oli 17.4.2021, kun noin kello 13:00 jälkeen päätettiin vielä lähteä katsomaan miltä näyttää Levaneva. Paikkahan on suhteellisen lähellä, mutta silti täällä ei oltu vielä vierailtu. Meillä oli reput pakattuna ja eväät matkassa mukana. Enään tarvittiin vain reilun 45min ajomatka ja oltaisiinkin jo parkkipaikalla. Ajeltiinkin osittain tuttujen paikkojen ohitse, kuten Sutikan montun. 😄

Kurjen kierros -kyltti opasti suoraan parkkipaikalle.
Copyright 2021 Hanna Niemistö
Infotaululla kannattaa pysähtyä ja lukea alueesta tärkeimmät tiedot. Nappaa puhelimalla vaikka kartasta kuva matkaan mukaan.
Taulu kertoo tärkeimmät tiedot luonnonsuojelualueesta ja mm. sen kasvillisuudesta.


Aloitetaanpa siis matka oikein kunnolla. 👍 Heti lähtöpaikkamme alusta alkoivat hyväkuntoiset pitkospuut. Yllä olevassa kuvassa oli meidän reissumme ainoa kunnon silta. Emme toki kiertäneet aluetta kokonaan vaan teimme sellaista omavalintaista kulkemista. Tämä osoittautuikin meille juuri oikeaksi tavaksi. Maalarinmaa oli alkuperäinen kohteemme, jonne olisi kertynyt matkaa 8km suuntaan. Hellivän auringon paisteen vuoksi lyhensimme matkaamme muutamilla kilometreillä. 😀

Pitkospuut kulkivat kauttaaltaan koko suoalueen.


Tänne, jos jonnekin kannattaa lähteä kamera ja kamerajalka mukanaan. 😁 On hyvin todennäköistä, että pääset mm. näkemään joutsenten elämää. Luna koirammekin tykkäsi näistä pitkospuista ja kävely onnistuikin mallikkaasti. 🤣

Särkijärven infokyltti.
Lyhyesti tervan tuotannosta -kyltti.


Alueella olevat infokyltit olivat mukava lisä kulkemiseen. 😄 Arvostus näitä kylttejä kohtaan kasvaa itselläni vuosi vuodelta. Maltillisesti lukemalla näitä saat varmasti irti luontoretkestäsi enemmän. Kiitos siis näistä. 🙂

Vaimo ja Luna koiramme Levanevalla. 😍


Aluksi mietin, että millainen reissu meillä on oikeasti tulossa. Mielikuva suoalueista ja ennakkoluulot niitä kohtaan osoittautuikin tällä reissulla täysin vääränlaisiksi. Ympäröivä alue ja sen kasvisto nosti ilmoille aivan mahtavan tuoksumaailman. 😉 Ensimmäisillä kilometreillä mielikuvani oli jo muuttunut.


Pitkät pitkospuusuorat veivät suon ylitse ja ihana pieni tuulenvire saavutti kulkijat aina paikka paikoin. 😀 Ilmassa oli ensimmäisen kerran lämmön tunne. Juomavettä olimmekin varanneet jokaiselle reissun kulkijalle mukaan tarpeeksi.

Copyright 2021 Hanna Niemistö


Metsien syvemmissä ja varjoisimmissa osissa oli vielä lunta näinkin paljon. Tämä olikin vuoden viimeisin kohtaaminen lumen kanssa. 😂 Lunakin otti siitä vielä viimeiset tuoksut muistoihinsa. 😏 Pitkospuilla vierekkäin kulkeminen olisi ollut koiralle mielekästä, mutta tilaa oli siihen liian vähän. Paikka paikoin meno olikin alla olevan kuvan mukaista. 😀

Copyright 2021 Hanna Niemistö
Copyright 2021 Hanna Niemistö
Nimellä se kalliokin on paiskattu! 🤣


Aivan koko matkaa ei kuitenkaan menty pitkospuita pitkin. Metsissä meni pieniä ja selkeitä polkuja. Reittihän oli merkitty todella hyvin. Näissä maisemissa oli ehdottomasti rentouttavaa viettää vapaata aikaa. 👍 Seuraavaksi vieraillaan Särkisen autiotuvalla ja tehdään paluumatka autolle.

Minä ja vaimoni ❤️
Särkisen autiotupa.
Copyright 2021 Hanna Niemistö
Tuvan pöytä penkkeineen.


Särkisen autiotuvasta löytyy perinteiset autiotuvan kalusteet. Pöytä penkkeineen ja takana vielä penkki / lisämakuualusta. 😆 Tuvan saa pidettyä Harvialla lämpimänä ja siinä samalla vaikka keitellä kaffit talon pannulla. 🤣

Harvia tuo talvellakin lämpöä tupaan.


Yläkerrassa on reilusti nukkumatilaa kaikille halukkaille. 😂 Tämä autiotupa ei varmastikkaan jätä ketään kylmäksi talvellakaan. Pihalta löytyy vesikaivo, mutta veden laatua ei ole tutkittu.

Kaivon ämpäri ei ehkä enään kovin kauaa kestä. 😀 Narukin ylettyi juuri ja juuri ottamaan puoli sangollista vettä.
Copyright 2021 Hanna Niemistö
Luna ja mystinen kaarnan pala.
Copyright 2021 Hanna Niemistö


Oli tietenkin myös aika tehdä vähän evästä. Reissumme ei ole mitään ilman makkaraa. 😂 Lunakin sen tietää, että on aina makkaransa ansainnut. 🤪 Trangialla tirisee mukavasti makkarat ja vaikka kananmunat. Lopuksi vielä keitetään kunnon pannukaffit. Ai, kun maistuikin ja olo oli niin rauhoittunut ja levollinen. 🥰 Trangiaa en ikinä antaisi pois! 👍

Copyright 2021 Hanna Niemistö
Terveiset Särkisen autiotuvalta!
Copyright 2021 Hanna Niemistö
Copyright 2021 Hanna Niemistö


Aurinko alkaa vaipua jo pian unten maille. Viimeiset kilometrit autolle vievät matkalaisten viimeisetkin “mehut”. 🤣 Autolla tankataan vielä nestettä naamariin ja aloitetaan reilun tunnin ajomatka kotiin.

Siellä jossakin oli kai elämää? 😂


Tämä reissumme selittyi enemmänkin kuvilla, josko tekstiä oli hieman vähän. Kiitos, jos hyppäsit tämänkin reissumme mukaan ja tarvoit kanssamme läpi Levanevan suon. 😁 Katsellaan ja nähdään seuraavilla reissuilla! 😘

2 ajatuksia “Levanevan luonnonsuojelualue”:sta

 1. pexinmatkassa Kirjoittaja

  Näinpä joskus saattaa käydä. Ainoana mikä viittaa saksaan on avainsanoissa saksanpaimenkoira suomeksi ja englanniksi. 🙂 Oikein mukavaa jatkoa myös sinne päin!

 2. Katriina

  Ihmettelin, missäpäin Saksassa on Levanevan luonnonsuojelualue. Blogit.Fi oli nimittäin laittanut sen Saksa-aiheisiin blogeihin, vaikka ei edes sanaa Saksa ollut koko postauksessa.

  Kas vain, googlaamalla löysin Levanevan Laihialta. Googletin lisää ja löysin sen saksankieliseltä ” outdooractive” sivustolta.
  Ain oppii uutta kotimaasta.
  Heleää helluntaita teille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *