Pexin matkassa

Testissä risukeitin


Lähdettiin 14.3.2021 vaimon ja Luna koiran kanssa testaamaan risukeitintä Kyrkösjärven maastoon. Meidän ajatuksena oli siis tehdä pieni, kevyt ja mukava päiväreissu ilman sen suurempia suunnitelmia. 😀 Hypätään siis saman tien matkaan ja katsotaan minkälaiset näkymät avautuivatkaan meille Kyrkösvuoren laelta. 😁

Pieni Kyrkösvuoren näkötorni oli vielä tallella 🤣
Lunta oli vielä ihan reilusti. Kulku oli välillä haastavaakin.


Näissä tutuissa maisemissa me olemme vierailleet ennenkin. Niin kesällä kuin talvella täältä löytää aina sopivan luonnon rauhan ja tilaisuutta hiljentymiseen. 😃

Lunalla oli homma hanskassa. Matka jatkui, vaikka vähän lämmin meinasikin tulla. 😂
Copyright 2021 Hanna Niemistö
Täytyihän sitä vähän jäädä katselemaan, kun toisella puolella järveä käveli “sukulaissieluja”. ☺️


Pian saavuttiinkin kohteeseemme, epäviralliseen nuotiopaikkaan. Meidän oli oikein hyvä laittaa tähän pienimuotoinen leiri pystyyn. Tarkoituksenamme oli keittää kunnon retkikaffit ja paistaa siinä samalla risukeittimellä parit makkarapaketit. 🙂 Huomioi myös, että tämän reissun risukeitintesti on meidän ensimmäinen kosketus risukeittimien maailmaan.

Lähdetäänpä nyt liikkeelle siitä, että laitetaan yhdessä kipinät tulille. Seuraavalla videolla muutamien puupalikoiden päälle on kaadettu hieman polttonestettä. Tässä vaiheessa minulla oli tarkoitus vain testata tuluksien toimintaa ja kuinka herkästi sillä saan kipinän aikaan. 😁

Copyright 2021 Hanna Niemistö


Näin tässä vaiheessa jo heti muutama sananen risukeittimestä ja sen toimintaan asettamisesta. Videolla ja kuvissa näkyvä risukeitin on Housen edullinen n. 15€ risukeitin. Tässä kirjoituksessa tämä keitin on aivan ensimmäistä kertaa käytössä, joten tulevaisuudessa tulee melko varmasti vielä lisätestiä. 😆 Risukeittimellä puuhasteltaessa on erittäin mukavaa se, että käyttäjän on käytännössä pysyttävä koko ajan aktiivisena. Sinulla on koko ajan sellaista pientä puuhasteltavaa keittimen ympärillä. 😍

Tässä Housen versiossa kaikki seinämät ovat irrallisia, kuten myös pohja. Valmiuteen laittaminen on kuitenkin erittäin helppoa ja nopeaa. Risukeittimen koko on: 10cm x 10cm x 14cm.

Trangian kahvipannu oli erittäin sopiva risukeittimelle. 😀


Oikeastaan yllätyksenä tuli se, kuinka vähällä puumäärällä kahvipannullinen vettä alkoi kiehumaan. Tulta oli helppo ja mukava ylläpitää. Pannullisen vettä keitti myös risukeittimellä melko nopeaa, joka oli positiivinen yllätys sekin. 🥰 Retkeilijän täytyy kuitenkin muistaa, että risukeittimen teräs osat kuumenevat vaarallisen kuumaksi. Huolimattomalla toiminnalla käyttäjä saa melko nopeasti ikäviäkin palovammoja. Tulee myös muistaa, että risukeitintä ei saa käyttää metsäpalovaroituksen aikaan! 🔥

Risukeitinmakkara 😂


Myös makkaran paistoon tämä kevyt ja pienikokoinen keitin on oiva apuväline. Pieniin retkiin kannattaa varautua vaikka pilkkomalla matkaan mukaan kuivaa puuta. Pienet puut kulkeutuu helposti mukana, eivätkä juurikaan tuo turhaa painoa reissuun. 😀

Luna seurasi myös aktiivisesti risukeittimen toimintaa. 🤣


Risukeittimen testaushetket olivatkin ohitse ja aloitimme paluumatkan takaisin lähtökuoppiin. Matkalla takaisin näimme kaikenlaista mukavaa, mutta tässä vaimoni upea otos järven elämästä. 😃

Copyright 2021 Hanna Niemistö


Kiitos, kun olit matkassamme jälleen kerran mukana! Näillä loppusanoilla voisin sanoa, että risukeitin oli miellyttävä tuttavuus. Uskoakseni ainakin talvikäytössä risukeitin jää meidänkin retkivarusteisiin vakituiseksi keittimeksi. Kesän käytettävyydestä ei ole vielä tietoa, mutta ainakin palamaton pohjamatto täytyisi siihen hommata. 🙂 Nähdään seuraavilla reissuilla! 😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *