Pexin matkassa

#1 Telecaster tyylinen kitara


Vuosia takaperin halusin suunnitella itselleni itse uuden kitaran. Kuten arvata saattoi kitaran suunnittelussa tuli monta mutkaa matkaan ja jouduin asioissa tekemään jonkin verran myönnytyksiä. Ensimmäisen kitarani malli myötäili ehkä jonkin verran Stratocasterin muotoa. Olin kuitenkin lopputulokseen erittäin tyytyväinen. 😊

Ensimmäinen itse tehty kitara on edelleen soittokunnossa. Rungon maalaus on suoritettu täysin spraymaaleilla 😜 Olen lopputulokseen ollut erittäin tyytyväinen. 😃


Telecaster on jo kiinnostanut pitkään


Jo jonkin aikaa olen haaveillut omistavani Telecaster tyylisen kitaran. Ensimmäinen projekti alkoikin n. 1,5v sitten ja se keskeytyi perheemme muuttoon, jolloin luovuin ideastani kokonaan. Mahdollisuudet puun työstöön kotioloissa olivat nyt mitättömät, joten ideani nollaantui aivan täysin. 🙂

Laitoin “Telecaster ajatuksen” hengittämään uudelleen ihan tämän vuoden puolella ja selvitin itselleni ensiksi mahdollisuuksia. Selvää oli, että runkoa en tule itse tekemään vaan kokoan kitaran itselleni osista. Tämä oli seuraava vaihtoehtoni, kun punnitsin asiaa. Päädyin ratkaisuun, jossa kasaan edullisen kitaran, mutta parantelen sitä vielä myöhemmässä vaiheessa osien osalta. Haluan antaa tälle kitaralle ensiksi elämän ja sen jälkeen lähdetään operoimaan sitä haluttuun suuntaan. 😁

Osia ulkomaita myöden


Luonnollisesti haluan käyttää monia edullisia kanavia osien keräämiseen. Runkoon on tulossa nyt osia ympäri maailman, joten niiden odottelussa menee vielä tovi. Runko on jo saapunut minulle ja olinkin siihen erittäin tyytyväinen. Muutaman pienen korjauksen tein esivalmistetulle rungolle ja that’s it. 🙂 Laitan tähän vielä kuvan rungosta, sekä yhdestä kolmesta pleksistä. Seuraavassa osassa palataan tähän asiaan ja katsotaan mitä posti on tuonut projektiin lisää. 🤩

Yllä esivalmisteltu runko ja valkoinen pleksi Telecaster tyyliseen kitaraan.


Palataan seuraavassa osassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *