Pexin matkassa

Ähtärinjärven nollaraja

Järvestä


Ähtärinjärvi on Suomen 96. suurin järvi. Pituutta järvellä on 28,2 km ja 4,8 km leveyttä. Voidaan siis puhua jo suuren luokan järvestä. 😀 Kokonaisuudessaan järvi pitää sisällään 49 saarta, jotka löytyvät kartalta. Keskisyvyys järvessä on noin 5,2 m ja syvin kohta ulottuu aina 27 m saakka.

Lähteenä: https://fi.wikipedia.org/wiki/%C3%84ht%C3%A4rinj%C3%A4rvi

Matkalla


Lähdin ajelemaan Seinäjoelta 27.7.2020 aamutuimaan niin, että olisin viimeistään kello 8:00 isäni luona ähtärissä. Tiedotuksessa oli luvattu kovaa tuulta, mutta siltikin meillä oli kova luottamus siihen, että reissu onnistuu. Vene odottikin jo lähtövalmiina ja eikun tavarat autosta toiseen ja nokka kohti Suninsalmea. Viime hetken tarkastukset ja valmista tuli. 👍

Suninsalmi kartalla


Tämän kertainen veneenlaskupaikka sijaitsi Suninsalmella ihan kahvilan pihapiirissä. Alue onkin kaunista seutua ja täynnä oleva venelaituri luo suuremman sataman tuntua. 😃 Ei kulu kauaakaan kun vene kelluu jo vedessä ja suuntaamme matkaa kohti Peltosaarta.

Veneenlaskupaikka: https://goo.gl/maps/PAEi5BR3a4DEQaHG7

Peltosaaren jälkeen avautuu upea maisema!

Maaginen nollaraja


Kaksi edellistä järvireissua Ähtäriin ovat tuottaneet nollatulosta useammalla kalastustunnilla. Tänään oli siis kova luotto, että maaginen nollaraja rikkoontuu. Isän vapa taipuu heti Huviniemen jälkeen ja siiman päässä on komea, mutta alamittainen kuha. Nopea irroitus ja kala pääsee vapauteen. 🙂 Enteilikö tämä siis hyvää päivää?

Liekö ennettä, mutta paluumatkalla vapa taas taipuu. Isä kelaa veneeseen jälleen kerran komeaa, mutta alamittaista kuhaa. Upea hetki! Kala pulahtaa vapauteen. 🤩 Kalastamme väliä Huutosalmi – Kaislakari. On hiljaista, eikä kalaa juurikaan näy missään. Tuuli on välillä laantunut, mutta tuntuu jälleen puhaltavan kohtalaisella voimalla.Vaihdan syvääjän, sekä sidon päähän Rapalan Original vaapun. Uskon, että tällä kokoonpanolla pääsen juuri oikeaan syvyyteen tavoittaakseni edes yhden kuhan. Vähän ennen Särkiluotoa vapa taipuu, mutta vain hetkeksi. Tuumasin, että taisi kolahtaa pohjiin. Hetken päästä vapa taipuu uudelleen ja jää “jumputtamaan” kaarelle. Nyt on hetki koittanut, kun maaginen Ähtärinjärven nollaraja rikkoontuu, mietin. Vai rikkoontuuko?

Kelaan siimaa sisään ja kuin puupökkelö pieni kuha on kohta veneen vieressä. Nostan kalan veneeseen ja jo silmämääräisesti näkee, että alamittainen kuha on kyseessä. Otan kuvan pikaisesti ja lasken kalan vapauteen. 😘 Jes! 🤩 Maaginen raja on nyt rikottu!

Ähtärinjärven alamittainen kuha

Kalan tuoksu


Meillä alkaa olemaan jo tunteja takana, sekä evästaukoa on pidetty jo kahteen otteeseen. Nopeasti laskettuna viisi tuntia tehokasta kalastusta ja saaliina yhteensä kolme kuhaa. Kolme komeaa alamittaisen kuhan vapautusta tukee kestävää kalastusta ja kunnioitusta asetettujen pyyntimittojen noudattamiseen. Tänään oli jälleen kerran mahtava olla kalastaja! 😁 Käsissäni oli jälleen kerran kalan tuoksu! 😉

Huutoniemen kohdilla oli tuulen voimakkuus liian voimakasta kalastukseen.

Kotimatkalla


Vene trailerille ja menoksi. Upeat kalastustunnit jälleen kerran takana. Isän luokse vielä nauttimaan maittava ateria ja oman auton nokka kohti Seinäjokea. Jälleen kerran upea reissu Ähtärinjärvelle ja rikkoontui se maaginen nollaraja tänä vuonna. Ilta oli jo tyyntymään päin ja kuuntelin autossa kotimatkalla hyvää musiikkia suoraan Spotifysta. 😃 Ähtärinjärvi muistutti taas minua siitä kuinka odottamattoman vaikea se onkaan kalastettavana. Suuret kiitokset isälle reissusta! 👍🏼

Abun Classic pääsi töihin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *