Pexin matkassa

Tervetuloa Kuninkaanpolulle!

Kuninkaanpolku

“Noin 10 km mittainen Kuninkaanpolku lähtee Soinin keskustasta Karstulan tien varrelta päättyen Vuorenmaan hiihtokeskuksen laelle. Polku myötäilee Kuninkaanjoen vartta. Sen varrella ja erityisesti Kuninkaanlaakson (noin 2 km lähtöportilta) alueella erilaiset rakennelmat ja opastetut taulut kertovat paikkakunnan historiasta, luonnosta ja perinteestä. Lähde patikoimaan!”

Matkan alku

Me lähdimme kulkemaan reittiä tarkoituksella toisin päin. Ajoimme auton parkkiin Vuorenmaan hiihtokeskuksen parkkipaikalle ja aloitimme innokkain mielin reissun. 😎 Ajankohtana 10.4.2020


Lunta oli vielä maassa jonkin verran, mutta Kuninkaanjoki virtasi vuolaasti näyttäen koko kauneutensa. Metsän keskellä lumipeite oli vähäisempää, josko laisinkaan. Hyvin pikaisesti kävi ilmi, että reitti oli merkitty punaisin “maalitäplin” puihin / paaluihin ja vähän kaikkialle. Ajoittain sai kuitenkin olla erittäin tarkkana, että pysyit oikeasti reitillä. Olihan tämäkin reitti meille aivan ensimmäinen kerta! 😀

Kuninkaanjoki

Kuninkaanjoki


Positiivinen yllätys oli, että reitti kulki suurimman osan Kuninkaanjoen varrella. Joki mutkitteli paikoittain valtavasti, oli tyyntä ja välillä pienemmät kosket kuohusivat kauniisti. Kalastusta harrastavalle kulkijalle tämä paikka oli erityisen mieluinen ja mielikuvat heräsivätkin nopeasti joen kalastosta. Mitähän tuolla uiskentelee? Polulla oli tähän aikaan vuodesta melko vaivatonta kulkea, sillä kasvisto ei ollut vielä herännyt lainkaan. 😂 Liekö paikassa kesällä pitkää heinää?

Kartta

Katso: Soinin paikannimet kertovat

Polku on osa Arpaistenreittiä

Paluumatka

Pysähdyimme laavulle sitten evästämään, koska olimme jo tulleet reilua matkaa metsäolosuhteissa. Retkikeittimellä vähän lohikeittoa vaimolle, sekä kananmunan paistoa. Ai, että kyllä ruoka maistui luonnossa taas ihmeelliselle! 😃 Kunnon taukoa pidettiin ja keitettiin vielä kaffit ennen lähtöä takaisin päin. Päätimme jättää 1,8 km matkan kulkematta Kirkonkylälle ja lähdemme takaisin kohti Vuorenmaata. Paluu sujui leppoisasti mahat hyvässä kunnossa, sekä lämpö alkoi täyttää taas kehoa.Upea ja mieleenpainuva reissu Kuninkaanpolulla! 😍 Katsohan vielä videokooste alta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *