Pexin matkassa

Samuli Paulaharjun polulla

Samuli Paulaharju

Kurikassa syntynyt 1875, 14 huhtikuuta. Ammattina kirjailija, kansakoulunopettaja, sekä valokuvaaja. Lisää Samulista voit lukea linkistä 🠟

Wikipedia: https://fi.wikipedia.org/wiki/Samuli_Paulaharju

Samuli Paulaharjun polku

Etsimme taas paikkaa, jossa voisimme kulkea hieman pidempää matkaa. Kurikan sivuilta löytyikin mukavan näköinen lenkki, joka on nimetty tämän miehen mukaan. Pientä karttatutkailua ja päätimmekin lähteä kokeilemaan luonnossa liikkumista. 😀 Ajankohta 25.4.2020

Katso tarkka kartta tästä:
https://kurikka.fi/vapaa-aika-ja-matkailu/liikunta/luontopolut/samuli-paulaharjun-polku-kampinkyla/

Parkkipaikkana käytimme kartan osoittamaa pysäköintipaikkaa ja tarkka osoite löytyy myös siitä viereltä (klikkaa karttaa suuremmaksi ja katso parkkipaikan osoite). Päätimme lähteä reitin osoittamaan suuntaan, mutta heti alkujaan tulikin ongelma – emme tienneet mihin suuntaan pitäisi mennä. Tie jakaantui maitotilalle, sekä toiseen asuinalueen pihamaalle. Emme uskoneetkaan, että meidän olisi pitänyt kääntyä oikealle ja kulkea asuinalueen pihan läpi. 😂

Emme siis edellistä tienneet, vaan päätimme palata parkkipaikalle ja lähdimme kiertämään reittiä väärin päin. Nyt alkoikin homma toimimaan ja pääsimme oikealle polulle välittömästi. 😀

Metsä ja tiet

Luontopolulla pääset kävelemään tietä pitkin, pieniä polkuja metsissä, lähes olemattomiin katoavia polkuja, metsäteitä ja kaikkea siltä väliltä. Matkan varrella oli merkkejä, jotka kertoivat polusta, mutta ensimmäistä kertaa en tänne lähtisi ilman karttaa tai muuta apuvälinettä. Kun homma saatiin alkuun niin matkan taittaminen alkoikin sujua hienosti. 😄

Nähtävää

Alueella on luonnossa liikkujalle mukavasti kaikenlaista nähtävää. Samulin laavulla voit turvallisesti paistella makkarat ja vaikka tarvittaessa yöpyä laavulla (katso koostevideo). Kartasta näet tärkeimmät nähtävyydet, mutta suosittelen pitämään silmät avoinna muutenkin ja retkimieltä. 😄 Pikku Karhuvuorella on myös kaunis laavu ja erittäin hyvät mahdollisuudet retkieväiden nauttimiseen. Vaikka ei nähtävyys olekkaan niin myös WC on täällä. 😂

Samulin laavun polttopuut olivat hieman vähissä


Jätän tästä tarkoituksella pois kuvia, koska haluan sinun tutustuvan alueeseen videokoosteeni avulla. Linkitän tuttuun tapaan tähän alle videon tältä reissulta. Hyppää matkaan mukaan ja katso minkälainen reissu meillä oli täällä. 🠟

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *