Pexin matkassa

Paalijärven luonto- ja patikointireitillä!


Seuraava reissu sijoittuu ajankohtana tämän vuoden huhtikuun alkuun. Maassa on vielä lunta ja reippaan kirpsakka sää siivittää tätäkin reissua. Olin tutkinut etukäteen hieman paikkaa ja selvittänyt mm. kartan avulla hieman reittiä jota kulkisimme. Meillä oli edessämme mahdollisuus kulkea reilun 20 km pituinen matka näin halutessamme. Aloitetaanpa tämä matka tästä! 🚗

Paalijärven patikan aloituspiste


Alueen kaunis luonto tekee kyllä heti retkeilijään vaikutuksen. Ensimmäinen laavupaikka tuleekin pienen matkan päästä ja taitaa myös olla suosituin makkaranpaistokohde. Edetessämme kauemmas oli lumipinta jo täysin koskematonta aluetta, joka haastoi retkeilijän voimia.

Lähdimme kohti Ryssänmäkeä

Mission

Suunnittelimme ja mietimme… mikä on meidän mission tällä reissulla? Päätimme, että saavutamme Paalivuoren näkötornin ja lähdemme sitten samoja jalanjälkiä takaisin päin. Saavutimmeko tehtävän?

Paalivuorella


Kyllä, pääsimme Paalivuorelle ja evästimme siinä laavulla. Alueella on todella hyväkuntoinen näkötorni, jolla on jo mukavasti korkeutta. Käyhän kurkaamassa paikan päällä miltä sieltä näyttää! 😂 Ihastelimme kauniita maisemia vielä ja aloitimme vaimoni kanssa paluumatkan lähtöpisteelle.

Paalijärven luonto- ja patikointikartta


Kuljimme kokonaisuudessaan 17,6 km vaihtelevassa maastossa. Välillä lunta oli paljonkin ja kysyttiin voimia jatkaa pienessä tuulessa ja tuiskussa. Reissu oli kokonaisuudessaan ällistyttävän hieno, sekä tarjosi haastetta tähän vuoden aikaan. Suosittelen tutustumaan lämmöllä tähän kohteeseen. Ai niin… teinhän minä tästäkin videon Youtubeen! Seuraavaksi voit siis katsoa melkein puolen tunnin videokoosteen reissultamme. Tervetuloa videon pariin! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *