Pexin matkassa

Kauhanevan – Pohjankankaan kansallispuisto

Katikankanjoni & Salomaa

Olemme päässeet ajassa tähän oikeaan hetkeen. Maanantaina 13.7.2020 suuntasimme auton kohti Kauhajokea. Meidän tarkoituksena oli vierailla ensimmäisen kerran Katikankanjonilla, lumoavalla metsäpolulla. Hieman vesisadetta oli luvattu, mutta olimme pakanneet kaikki tarvittavan sitä mukaan. Edellisenä iltana katsoin vielä kartalta, että voisimme käydä evästämässä Salomaan nuotiopaikalla. Tätä nuotiopaikkaa on kehuttu erittäin rauhalliseksi. Siispä lähdemme matkaan Seinäjoelta. 🚗

Kauhanevan – Pohjankankaan kansallispuisto

Lähellä oleva puisto on jäänyt meiltä käymättä kokonaan. Sen yläreunassa sijaitsee “eristyksessä” opastettu reitti nimeltä Katikankanjoni. Kalastusta harrastavana henkilönä kaikki veteen liittyvät kiinnostavat erityisesti. 😀 Seinäjoelta kestää reilun tunnin ajaa kohteeseen (Tarkan parkkipaikan osoitteen löydät myös lopusta videolta).


Wau! Kanjoni osoittautui oikeaksi helmeksi! Se näytti todella kauniilta ja luonto sen ympärillä koskemattomalta. Tiesin heti, että täällä silmä lepää ja saadaan hienoja muistoja otettua talteen. Katikan kierros alkoi parkkipaikalta ja jatkui käytännössä koko ajan kiertäen alueen vesistöä. Maasto oli paikoittain haastavaa, mutta kukaan ei pakottanut kulkemaan koko matkaa yhtä jaksoisesti. Välillä oli helppo pysähtyä ja levähtää.


Välillä kapea polku vei kulkijan hieman kauemmaksi veden ääreltä, mutta seuraavassa hetkessä jo palattiinkin solisevan veden viereen. Alueen kasvillisuus ei ollut korkeaa ja reitistö oli muutenkin pidetty hyvässä kunnossa. Polkuja oli ilo kulkea! 😀


Kaunis luonto esittäytyi kulkijalle eräämaan tyylisenä kokonaisuutena, jossa silmä lepäsi. Kanssakulkijoita ei ollut liikaa liikenteessä, joten rauhallisin mielin sai tutkia paikkoja ilman mietteitä turvaväleistä. 😂


Polulla oli useampi hyväkuntoinen (huonoja ei ollutkaan) ylityspaikka, jotka myötäilivät kauniisti alueen maisemointia. Sillat olivat yhteydessä suoraan luonnon kanssa. 😀 Taivaalta tuli hieman vettä, kun täällä olimme ja ilma oli mukavan viileä. Vesisade toi mukanaan sääsket, jotka hieman hankaloittivat kuvaustyötä. 😄


Seuraavana kohteena meillä oli Salomaan leiripaikka, noin 30 km nykyisestä sijainnista. Ajoimme siis kansallispuiston toiseen reunaan Salomaan nuotiopaikalle. Heti parkkipaikan vieressä oli esteetön WC, sekä leveä polku nuotiopaikalle. Polttopuuta löytyi, sekä kirves ja saha. Upea paikka nauttia muutama nuotiolla paistettu makkara, sekä vaahtokarkkien grillausta. 😂


Vietimme leppoista aikaa Salomaan nuotiopaikalla, emmekä lähteneet siitä enään kauemmaksi. Kauhalammi oli pienen matkan päässä, mutta päätimme ottaa ihan rennosti vain. 😄 Puheilimme, että tänne olisi kiva vielä palata ja ottaa vaikka teltta mukaan. Salomaan nuotiopaikan reunamalla telttailu on myös sallittua. 👍


Seuraavasta linkistä näet Kauhanevan – Pohjankankaan kansallispuistoon kulkuyhteydet (katso myös kartta). Linkki: https://www.luontoon.fi/kauhaneva-pohjankangas/kartatjakulkuyhteydet

Ai niin, että saadaan homma vielä pakettiin niin katsothan uusimman videoni alta! Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *