Pexin matkassa

Autionmaan luontopolut

Tervetuloa luontopoluille!

Aivan ensimmäisenä klikkaa itsellesi Kurikan sivuilta kartta Autionmaan luontopoluista. Linkki karttaan: https://kurikka.fi/vapaa-aika-ja-matkailu/liikunta/luontopolut/autionmaan-luontopolut-paulapieksut/

Kartassa on merkittynä kaksi lähtöpistettä; Laitasaaren hiihtomaja, sekä Paulapieksujen mökki. Me valitsimme vaimoni kanssa lähtöpisteeksi hiihtomajan. Tarkat osoitteet näihin lähtöpisteisiin löydät kartasta. 🠅

Hiihtomajan kodalta


Lähdimme tutkimaan aluetta ja jälleen kerran apunamme oli puhelimeen sovellus, josta näkyi tarkat polut. Edessämme oli paljon nähtävää ja tiesimme että pääsemme täällä kulkemaan useampia kilometrejä. 😂

Matkan varrelta


Muokkasimme reittiä vähän paremmin meille soveltuvaksi ja päätimmekin että emme kierrä Paupapieksujen mökin kautta vaan haaraudumme Flintanojan polulle ja siitä kohti Paulapieksujen varaustupaa. Emme käyneet tuvalla, mutta kuljimme siitä aivan ohitse. 😀 Meidän piti suunnittella reittiä hieman aikaa vastaan. 😂

Reitillä oli hieman kärsineitä kylttejä, sekä osa niistä osoitti väärään suuntaan.


Ajoittain näkyi kärsineitä kylttejä, eikä niiden kaikkien viitoitukseen voinut oikein enään luottaa. Silloin turvauduttiin hieman tekniikkaan ja jatkettiin taas matkaa. 😀 Alla näet yhden alueen kaivoista, jotka ovat myös merkittynä karttaan. Nämä ovat ihan voimissaan, sekä käyttökelpoisia.

Kartan kaivopiste

Kiuasvuori oli paikkana erittäin kaunis. Vuorella on myös kaunis laavu, jossa on helppo pysähtyä ja laittaa ruoka-asiat kuntoon. 😂 Näissä maisemissa kelpaa evästää ja juoda vaikka nokipannukahvit!

Kiuasvuoren näkymää


Me evästimme kiuasvuoren kauniissa maisemissa ihan rauhassa ja nautimme luonnon kauneudesta. Paistelimme munakkaat retkikeittimellä, sekä söimme eväsleipiä. Ennen lähtöä keitimme vielä kahvit ja jatkoimme matkaamme. 💕

Munakasta retkikeittimellä


Reissumme loppupuolella vierailimme vielä Hanneksen laavulla, sekä nautimme nestettä oikein kunnolla. Tästä alkoi paluu hiihtomajalle, joka olikin jo melko lähellä.

Hanneksen laavu


Katso alta videokooste reissusta! Täällä oli ehdottomasti mahtava vierailla! Luonto tarjosi meille hienoja hetkiä ja jälleen kerran uuden ja ainutlaatuisen kokemuksen! 💓

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *